Μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό Κορινθίας -Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Το πύρινο μέτωπο κινείται προς την Επίδαυρο – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες που κατακαίνε πευκοδάσος στο Σοφικό Κορινθίας, εξακολουθούν να δίνουν εδώ και τρεις ώρες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, προκειμένου η καταστροφική πυρκαγιά να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση. Η φωτιά αυτή την ώρα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει κατεύθυνση προς την Επίδαυρο. Παράλληλα στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες, φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και καίει πευκόδασος. H πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ούτε την κατασκήνωση του «The Ranch» με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη, για να την θέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπό έλεγχο. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν εξ’ αρχής ταχύτατη.


Στο μέτωπο της φωτιάς ξεκίνησαν να επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 18 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου, όπως επίσης 3 ελικόπτερα της πυροσβεστικής με 4 αεροσκάφη (το ένα συντονιστικό). Το έργο της κατασβεσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 9 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα (το ενα συντονιστικό), υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Οι άνεμοι στο σημείο είναι ισχυροί και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση. Στόχος των πυροσβεστών είναι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μέσα στις επόμενες ώρες, πριν πέσει το φως της ημέρας, χωρίς να απειληθούν περιουσίες και κατοικημένες περιοχές. Για τον λόγο αυτό με την συνδρομή σκαπτικών μηχανημάτων ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να εμποδίσουν την επέκταση του πύρινου μετώπου.

Αναμένεται νέα ενίσχυση με πυροσβέστες από νόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο σημείο βρίσκεται από τα πρώτα λεπτά ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης

Παράλληλα το 112 έστειλε SMS στους κατοίκους, καλωντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα

Στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, φέρουν ελαφρά εγκαύματα και έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.

Σχετικά